ARKENSHANDEL DE HEER B.V.

Nieuws

19-9-2014: De voorzitter van L.T.O. Maarten Rooijakkers stopt met zijn functie. In deze rumoerige markt is dat extra lastig.

12-9-2014: Oproep aan alle varkenshouders van Nederland. Wilt u grip houden op uw toekomst? Meld u hier aan als lid.

29-8-2014:Afrikaanse varkenspest:

 

Litouwen heeft nieuwe gevallen van Afrikaanse varkenspest gemeld. Het gaat om twee uitbraken op bedrijven in de omgeving van het grote bedrijf Idavang met 18.000 varkens dat eind juli werd geruimd na de vondst van Afrikaanse varkenspest. De nieuwe uitbraken zijn gevonden buiten het gebied rond het Idavang-complex dat als bufferzonewas aangemerkt. De overheid heeft nu voor het district de noodtoestand uitgeroepen.

 

Rusland heeft eerder deze week gemeld dat er in de regio Voronesh - zo'n 500 KM ten zuiden van Moskou - een uitbraakvan Afrikaanse varkenspest is geconstateerd op een groot bedrijf met 50.000 varkens. Er worden 10.000 dieren geruimd. De Russische veterinaire dienst hoopt met deze maatregelen de schade te kunen beperken en uitbreiding van de infectie te voorkomen. Ook in Rusland hebben de veterinaire overheidsdiensten zorgen over de bestrijding van de Afrikaansevarkenspest. Op het bedrijf dat nu gedeeltelijk wordt geruimd duurde het ruim twee weken voor dat er een duidelijkediagnose was. Bron Agrifutures.

1-8-2014:

Op contact bezoek geweest bij onze Poolse relatie. Zie hieronder de foto's

U kunt ons ook benaderen om uitleg te krijgen over de verschillende concepten. Aan de hand hiervan maken wij een saldoberekening.