ARKENSHANDEL DE HEER B.V.

Nieuws

Nieuwsbrief december 2016                  VARKENSHANDEL DE HEER

 

Het was een jaar van financiële tegenstellingen. Hadden we begin van het jaar slechte prijzen, zowel voor de biggen als vleesvarkens, tegen de zomer komt er een keerpunt in de markt en sluiten we 2016 positief af! Een grote zorg blijft wel de kosten voor het afzetten van mest. Laten we hopen dat er in 2017 verschillende mestfabrieken op gang komen.

 

• Wijziging biggentransport per 01-01-2017

• Nieuwe marktconcepten

• Terugblik DCA biggenprijs

• Starten van de DCA varkensbeurs 2.0

• Excursie slachterij

Biggentransport

Per 1 januari brengen wij ons biggen-en zeugentransport onder bij Vlastrans in Scherpenzeel.

Jan van Mourik, onze chauffeur,  zet zijn loopbaan voort bij Vlastrans. De biggen gaat hij vervoeren met een klimaat gestuurde auto met weegklep. De reden dat we deze stap genomen hebben is dat de kwaliteitseisen van het veetransport op een steeds hoger niveau komen te liggen. Dit heeft ook te maken met het dierwelzijn en de voorwaarden van de concepten van de slachterijen. We menen dat  we met deze stap het dierwelzijn naar een hoger plan gaan brengen. Jan van Mourik bedanken we voor zijn inzet de afgelopen 26 jaar en hopen op dezelfde plezierige wijze te blijven werken.

 

Marktconcepten

Zoals u weet werken we met verschillende concepten in onze integratie waaronder Beter Leven en Varken van Morgen. Vion is van plan om begin januari met nieuwe concepten op de markt te komen. Wij houden u op de hoogte.

 

DCA biggenprijs

Na ruim een jaar met deze notering  gewerkt te hebben kunnen we concluderen dat het een geslaagde notering is die in binnen en buitenland gevolgd wordt. We hebben twee evaluatieavonden gehad die goed bezocht zijn en met goede discussies. We adviseren u in het nieuwe jaar deze ook bij te wonen.

 

Beursprijs 2.0

Er kwamen signalen uit de markt dat de “oude beursprijs” aan een facelift toe was.

De notering wordt per 1 januari exclusief btw en er is een gewijzigde basisprijs. Deze prijs kunt u vinden bij ons op de site www.varkenshandeldeheer.nl

 

Excursie slachterij

In plaats van onze relatieavond willen we in het voorjaar een excursie naar een slachterij organiseren. Deze dag kunt u het hele retail proces gadeslaan.

 

Wij wensen u en uw gezin en medewerkers goede kerstdagen en een gezond en voorspoedig 2017.

 

Jan en Anny Vernooij

Varkenshandel de Heer – Beusichem

 

Roel van Vlastuin 06-55732335 www.vlastrans.nl

Evert Legemaat planner 033-2589502 06-24976688

Jan Vernooij 06-22935163 - Anny Vernooij 06-10936456

20-12-2016: Jan Vernooij is per 16-12-2016 de nieuwe voorzitter sectorcommissie varkens- en biggenhandel/-exporteurs van Vee & Logistiek Nederland. Via deze link kunt u lezen wat Jan daar over te vertellen heeft.

 

29-6-2016: Zo worden bij ons de varkens vervoerd!