ARKENSHANDEL DE HEER B.V.

Ons Bedrijf

Onze boerderij is gestart in 1981 met 600 vleesvarkens. In 1985 en 1996 heeft er een uitbreiding plaatsgevonden, zodoende was het aantal vleesvarkens gegroeid naar 1400 vleesvarkens. In 2008 is Theo het bedrijf komen versterken, na zijn studie op de CAH in Dronten. Door vernieuwde wettelijke eisen, is er gekozen om in 2010 een nieuwe stal te bouwen met een chemische luchtwasser. In 2013 heeft de laatste uitbreiding plaatsgevonden. Er kunnen 5850 vleesvarkens gehouden worden in het concept Beter Leven van de dierenbescherming.

 

In het kader van duurzaamheid hebben wij 250 zonnepanelen en asbestvrij. De zonnepanelen leveren de helft van de totale stroombehoefte.

 

Het voer wordt voor een gedeelte zelf geteeld. In oktober wordt er ongeveer 600 ton Mais gedorst en wordt in 3 sleufsilo's opgeslagen. 6 weken na de oogst kan er gestart worden met het voeren van de CCM. Het melkzuur in de CCM zorgen ervoor dat de varkens gezond zijn, en zodoende minder medicijnen nodig zijn dan andere vleesvarkensbedrijven.

 

Het welzijn van onze varkens is gewaarborgd door varkens te houden volgens het Beter Leven Concept van de Dierenbescherming. Elke donderdagavond gaan er 324 vleesvarkens naar de slachterij Vion in Boxtel. Op maandag komen voor de leeggekomen afdelingen nieuwe biggen. Deze biggen worden ook gehouden volgens het Beter Leven Concept.

 

Sinds april 2016 zijn wij eigenaar van een fokkerij in Nijkerk.

Wij houden hier 800 zeugen volgens het Beter Leven concept van de dierenbescherming.

 

Bekijk hier live beelden van onze stal